Programma


Bekijk hier ons programma en boek uw tickets online!

Donderdag 31 mei

Dunkirk

Film voor volwassenen

De film vertelt het verhaal van de evacuatie van geallieerde troepen uit Duinkerken in 1940. Tijdens de Slag om Frankrijk werden Belgische, Britse en Franse soldaten door het Duitse leger vastgehouden op het strand en in de haven. Dunkirk laat zien hoe honderdduizenden Britse en Geallieerde troepen omringd worden door vijandelijke troepen. Gevangen op een strand met hun rug naar de zee, staan ze tegenover een onmogelijke situatie, terwijl de vijand langzaam maar zeker dichterbij komt.

Geregisseerd door Christopher Nolan
met Fionn Whitehead, Tom Hardy en Cillian Murphy.Tijd: 20.30 uur
Prijs: € 6,50

    Koop tickets >    

Vrijdag 1 juni

Letting Go - Clementine

CD presentatie

Wyatt Easterling nodigde Clementine uit haar nieuwe cd te produceren in Omnisound Studio te Nashville waar de artiesten Jewel, Beyonce, Taylor Swift, Lionel Richie, Shakira, Faith Hill, Janis Ian, Carrie Underwood en Alison Krauss haar voor gingen.

Wyatt is 30 jaar lang hoofd A&R bij Atlantic Records Nashville geweest en richtte daarna een eigen label op samen met Miles Copeland, Sting. Daarnaast is hij een multi-platinum songwriter.

Clementine heeft een paar nummers geschreven met Wyatt, maar ook nummers opgenomen van bevriende songwriters die zelf op de achtergrond meezingen op het record. Zo hebben ze samen het lied ‘That’s Freedom’ in Nashville geschreven en direct opgenomen met de top string sessiemuzikanten uit Nashville.

Tijdens het concert spelen de muzikanten Philip Masure en multi-instrumentalist Janos Koolen.Tijd: 20.30 uur
Prijs: € 12,50

    Koop tickets >    

Zaterdag 2 juni

Kaapse Comedy Night

Stand-up comedy
Wegens succes herhaald!

Speciaal voor de Houten Kaap heeft cabaretier Max van den Burg een mooie avond, met vier stand-up comedians samengesteld.

Cabaretier Max van den Burg was al eerder te gast bij de Houten Kaap tijdens zijn hilarische avondshow ‘Op een bedje van rucola’ (18 november 2017).

De vorige avond samengesteld door Max was een daverend succes daarom doen we het op 2 juni nog eens over met 3 andere comedians.

De line-up voor deze avond:

  • Bart Melief
  • Dian Liesker
  • Rayen Panday


Tijd: 20.30 uur
Prijs: € 15,00

    Koop tickets >    

Zaterdag 7 juli

Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft

Kindertheater (2+)

Mol komt boven om te kijken of de zon al op is als er ineens op zijn kop gepoept wordt. Kak! Wat goor! Mol gaat op zoek naar de dader en ontmoet een hoop wonderlijke dieren die duidelijk maken dat zij het in ieder geval niet waren... Maar dan zijn er gelukkig twee strontvliegen die hem kunnen helpen.

Over een kleine mol... is een fysieke bijna woordloze Meneer Monster productie. Een hilarische slapstickvoorstelling voor 2 jaar en ouder naar het bekende boek van Werner Holzwarth en Wolf Elbruch.Tijd: 11.00 uur
Prijs: € 12,50 

    Koop tickets >    

Zaterdag 21 juli

Comedy Night (English spoken)

Stand-up comedy
Time for a good laugh

Voor het eerst organiseren we een engelstalige versie van de Kaapse Comedy Night. En wat voor een! Speciaal voor deze avond is een drietal Engelstalige comedians geselecteerd die garant staan voor een avond vol goede grappen, sterke oneliners en internationale humor. 

For the very first time we present you a English spoken Comedy night with a trio of international comedians, exclusively selected for this evening.

De line up:
  • Bob Mc Laren
  • Adam Fields
  • Nigel WilliamsTijd: 20.30 uur
Prijs: € 15,00 

    Koop tickets >    

Zaterdag 28 juli

Aadje Piraatje viert feest - Ton Meijer

Kindertheater (4+)

Deze voorstelling is gebaseerd op het boek van Marjet Huiberts en Sieb Posthuma. Ton Meijer vertelt, zingt en speelt de verzen van Marjet en gebruikt de tekeningen van Sieb Posthuma. Samen met de kinderen gaat Ton op reis met Aadje en alle andere piraten aan boord. Je leert alle piraten kennen die met Aadje en zijn vader meevaren. Tijdens deze vrolijke, interactieve voorstelling worden er meerdere keren kinderen op het podium uitgenodigd om mee te spelen en wordt er natuurlijk gezongen  voor de jarige Aadje. Tijd: 11.00 uur
Prijs: € 8,50

    Koop tickets >    

Zaterdag 4 augustus

If you're happy (and you know it) - Ageeth de Haan

Muziek voor kinderen (4+)

Zingend Engels leren
In dit interactieve liedjesprogramma zingt Ageeth samen met het publiek de leukste Engelstalige kinderliedjes, zoals Old MacDonald had a farm, Itsy Bitsy Spider, Head shoulders, knees and toes. Het programma is laagdrempelig en heeft een gezellige sfeer. Kinderen kunnen meteen meedoen en de kans is groot dat ze snel nieuwe Engelse woorden leren. Ageeth wordt begeleid door Frans Groen op gitaar.

Het liedjesprogramma is gebaseerd op het boekje met cd If you see a crocodile. Hierop staan de 25 leukste Engelse kinderliedjes, gezongen door Ageeth de Haan.Tijd: 11.00 uur
Prijs: € 12,50 

    Koop tickets >    

Zaterdag 11 augustus

Robinson Crusoe - Ton Meijer

Kindertheater (5+)

Wat doe je als je schip vergaat en je alleen op een onbewoond eiland terecht komt? Hoe overleef je zonder hulp van andere mensen in een wereld die je niet kent? Je hebt niemand die je helpt want je bent alleen. Hoe is dat om zo alleen te zijn? Hoe is het om de baas in je eigen land te zijn, of koning in je eigen koninkrijk.

300 jaar geleden werd hier een boek over geschreven en nog kent iedereen de naam van deze beroemdste schipbreukeling: Robinson Crusoe.

Met veel humor en interactie gaat Ton het verhaal van Robinson te lijf. We maken mee hoe Robinson als kind is en waarom hij het zeegat kiest. Dan beleven we de storm en het aanspoelen.Tijd: 11.00 uur
Prijs: € 8,50 

    Koop tickets >    

Wil je op de hoogte blijven van al onze voorstellingen, activiteiten en evenementen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of volg ons op social media!